Sinds 1980 het vertrouwde adres voor de beste kwaliteit kalk

Kwaliteit door ervaring

 

Agrikal werd 1980 opgericht door Karel Gesthuizen. Naast het toenmalige LMC Gennep BV vertegenwoordigde de aparte B.V. Agrikal de landbouwkalk. Zo werden de kalkstrooiers van Tebbe waar LMC het dealerschap van had, gevuld door Agrikal. In 2014 werd het bedrijf overgenomen door zijn zoon Raimond Gesthuizen. Karel Gesthuizen is nog steeds actief als adviseur bij het bedrijf en verzorgt tevens de administratie. 

Agrikal is sinds 1980 regiodistributeur van Zuid Nederland van Magkal en Vitakal kalkmeststoffen. Met of zonder magnesium, daar waar kwaliteit telt, worden deze kalkmeststoffen ingezet. Neem vrijblijvend contact op om advies op maat te krijgen. Wij brengen u in contact met de dichtsbijzijnde leverancier. 

Agrikal is voor de Benelux de importeur van Dekamix Stalhygiëne, stalstrooisel op basis van calciumcarbonaat. Dit zeer fijne vochtabsorberende stalstrooisel met een hoge pH wordt ingezet bij melkvee (boxstrooisel voor matten), varkens, kippen en geiten.

Voor de diepstrooiselbox levert Agrikal in Nederland, Duitsland en België als enige Vitakal EF als basis voor het kalkstromatras. Deze mergelkalk is vrij van stenen en is bij uitstek geschikt voor diepstrooiselboxen die men wil vullen met een mengsel van stro, kalk en water. Ook kan Vitakal EF opgemengd worden met paardenmest of gescheiden mest (dikke fractie).

Agrikal levert in de regio Noord-Limburg/Oost-Brabant/Zuid-Gelderland gras- en maiszaden van DVS. Met advies op maat en in het veld zorgen we er voor dat u meer melk uit uw grasmat haalt.

Neem contact op voor vrijblijvend advies.

Wilhelmina (Stien) Gesthuizen en haar zoon Stef Gesthuizen waren al vroeg bezig met de optimalisatie van ruwvoer. 

Hooiland proefveld thomasslakkenmeel