Dekamix Stalhygiëne

Onze trouwe klanten rapporteren steevast een verbetering van de hygiënische omstandigheden in de stal sinds het gebruik van Dekamix

Dekamix Stalhygiëne

Onze trouwe klanten rapporteren steevast een verbetering van de hygiënische omstandigheden in de stal sinds het gebruik van Dekamix

Voor een optimale hygiëne in uw stal kiest u voor Dekamix Stalhygiëne

Dekamix Stalhygiëne is een bewezen product dat helpt in het zuiver houden van uw stal. Onze klanten merken een duidelijke verbetering in de hygiënische omstandigheden bij hun vee. Dekamix wordt succesvol gebruikt bij runderenvarkens, pluimvee, geiten.  

Daar waar hygiëne telt, wordt Dekamix ingezet.

Agrikal levert Dekamix direct, of via ons uitgebreide dealernetwerk. Neem contact met ons op voor het dichtstbijzijnde officiële verkooppunt.

Voor een optimale hygiëne dient u uw stal zo goed mogelijk schoon en droog te houden. Met Dekamix Stalhygiëne bent u verzekerd van het beste resultaat. Dekamix Stalhygiëne is een topproduct dat zijn sporen inmiddels dik verdiend heeft. 

De unieke absorberende eigenschappen van Dekamix garanderen een optimale hygiëne in uw ligboxen.

Dekamix Stalhygiëne is een boxstrooisel dat aan de strengste eisen voldoet:

 

 1. De drogende werking is beter of gelijk aan die van, onder andere, zaagsel en koolzaadstro.
 2. Het stolt na vochtopname, waardoor er na het schoonkrabben geen resten overblijven. In tegenstelling tot  andere producten wordt Dekamix Stalhygiëne niet ‘lemig’ als het vocht opgenomen heeft en smeert het niet uit als u de boxen schoonkrabt.
 3. Het heeft van nature een pH van 10. Het stalstrooisel is daardoor basisch en dat heeft een positief effect op de hygiëne in de ligboxen. Zo neemt het vocht op, en laat het weer verdampen als de situatie het toelaat.
 4. Het kan gemengd worden met zaagsel, koolzaadstro of ander organisch strooisel. Voor de beste, drogende, werking adviseren wij echter om het in pure vorm te gebruiken.
 5. Het kent een zeer fijne poreuze structuur en is daardoor zacht. Het irriteert de uiers en spenen niet en het is zacht voor de hakken.
 6. Het is zeer geschikt voor het droger maken van diepstrooiselboxen. Het strooisel zorgt voor optimale hygiëne in de diepstrooiselbox, bij bijvoorbeeld stropellets, boxpellets, gescheiden mest, paardenmest, of zaagsel.
 7. Het is een natuurkalk uit het zuiden van Duitsland. Het bevat geen giftige stoffen of zware metalen. In tegenstelling tot andere producten is het geen restproduct uit de industrie.
 8. Het zet zich niet af in de mestput en komt via de mest zelfs terug op uw land. Bij navraag aan onze klanten blijkt dat de stikstof in de mest niet vermindert, zelfs niet na jarenlang gebruik.
 9. De verstrooibaarheid van Dekamix is perfect. Met de bijgeleverde Dekamixschep laat het zich prima verdelen; het loopt net als water en blijft niet op een hoopje liggen. Ook kan Dekamix Stalhygiëne machinaal verstrooid worden.

De unieke absorberende eigenschappen van Dekamix garanderen een optimale hygiëne bij varkens.

Dekamix Stalhygiëne is een strooisel dat aan de strengste eisen voldoet:

 

 1. Het is zeer geschikt voor het droger maken van kraamhokken, de vloer achter guste en drachtige zeugen, de hokken van de opgelegde biggen en vleesvarkens. Het strooisel zorgt voor optimale hygiëne maar ook voor comfort, dus dierwelzijn.
 2. Gebruiken na de opleg van biggen, de onderlinge geurverschillen verminderen en daardoor wordt er minder gevochten. Ook is sturing van mestgedrag door Dekamix mogelijk.
 3. Mag over pasgeboren biggen gestrooid worden, zodat ze sneller opdrogen.
 4. De drogende werking is beter of gelijk aan die van, onder andere, zaagsel en koolzaadstro.
 5. Het stolt na vochtopname, waardoor er na het reinigen geen resten overblijven. In tegenstelling tot  andere producten wordt Dekamix Stalhygiëne niet ‘lemig’ als het vocht opgenomen heeft en smeert het niet uit.
 6. Het heeft van nature een pH van 10. Het stalstrooisel is daardoor basisch en dat heeft een positief effect op de hygiëne in de stal. Zo neemt het vocht op, en laat het weer verdampen als de situatie het toelaat.
 7. Het kan gemengd worden met zaagsel, koolzaadstro of ander organisch strooisel. Voor de beste, drogende, werking adviseren wij echter om het in pure vorm te gebruiken.
 8. Het kent een zeer fijne poreuze structuur en is daardoor zacht. Het irriteert de huid niet en het is zacht voor de pasgeboren biggen.
 9. Het is een natuurkalk uit het zuiden van Duitsland. Het bevat geen giftige stoffen of zware metalen. In tegenstelling tot andere producten is het geen restproduct uit de industrie.
 10. Het zet zich niet af in de mestput en komt via de mest zelfs terug op het land. Bij navraag aan onze klanten blijkt dat de stikstof in de mest niet vermindert, zelfs niet na jarenlang gebruik.
 11. De verstrooibaarheid van Dekamix is perfect. Met de bijgeleverde Dekamixschep laat het zich prima verdelen; het loopt net als water en blijft niet op een hoopje liggen.

De unieke absorberende eigenschappen van Dekamix garanderen een optimale hygiëne in uw pluimveestal.

Dekamix Stalhygiëne is een stalstrooisel dat aan de strengste eisen voldoet:

 

 1. Strooien op vochtige plekken. De drogende werking is beter of gelijk aan die van, onder andere, zaagsel en koolzaadstro.
 2. Het stolt na vochtopname, waardoor er geen resten overblijven. In tegenstelling tot  andere producten wordt Dekamix Stalhygiëne niet ‘lemig’ als het vocht opgenomen heeft en smeert het niet uit.
 3. Het heeft van nature een pH van 10. Het stalstrooisel is daardoor basisch en dat heeft een positief effect op de hygiëne in de stal. Zo neemt het vocht op, en laat het weer verdampen als de situatie het toelaat.
 4. Het kan gemengd worden met zaagsel, koolzaadstro of ander organisch strooisel. Voor de beste, drogende, werking adviseren wij echter om het in pure vorm te gebruiken.
 5. Het kent een zeer fijne poreuze structuur en is daardoor zacht. Het irriteert de zolen niet want het is een zeer zacht product.
 6. Het is een natuurkalk uit het zuiden van Duitsland. Het bevat geen giftige stoffen of zware metalen. In tegenstelling tot andere producten is het geen restproduct uit de industrie.
 7. De verstrooibaarheid van Dekamix is perfect. Met de bijgeleverde Dekamixschep laat het zich prima verdelen; het loopt net als water en blijft niet op een hoopje liggen. Ook kan Dekamix Stalhygiëne machinaal verstrooid worden.

De unieke absorberende eigenschappen van Dekamix garanderen een optimale hygiëne in uw geitenstal.

Dekamix Stalhygiëne is een instrooimiddel dat aan de strengste eisen voldoet:

 

 1. De drogende werking is beter of gelijk aan die van, onder andere, zaagsel en koolzaadstro.
 2. Het heeft van nature een pH van 10. Het stalstrooisel is daardoor basisch en dat heeft een positief effect op de hygiëne in de pot. Zo neemt het vocht op, en laat het weer verdampen als de situatie het toelaat.
 3. Het kan vermengd worden met zaagsel, koolzaadstro of ander organisch strooisel. 
 4. Het kent een zeer fijne poreuze structuur en is daardoor zacht. Het irriteert de uiers niet.
 5. Het is zeer geschikt voor het droger maken van vochtige oppervlakten. Het strooisel zorgt voor optimale hygiëne in de pot.
 6. Het is een natuurkalk uit het zuiden van Duitsland. Het bevat geen giftige stoffen of zware metalen. In tegenstelling tot andere producten is het geen restproduct uit de industrie.
 7. Het zet zich niet af in de mestput en komt via de mest zelfs terug op uw land. Bij navraag aan onze klanten blijkt dat de stikstof in de mest niet vermindert, zelfs niet na jarenlang gebruik.

Levering

Verkrijgbaar in 1000 kilo big bag en als pallet zakgoed (per 1050 kilo)

Dekamix Stalhygiëne Big Bag 1000 kg

De Dekamix stalhygiëne is zacht en schuurt niet zoals het zaagsel en gehakseld stro dat ik voorheen gebruikte. De hygiëniserende werking is naar mijn mening ook heel goed. Het blijft veel beter liggen dan het zaagsel en strooisel en stuift niet. Om 100 boxen in te strooien met de AG mini, heb ik ongeveer 5 minuten nodig.

Mijn kosten zijn ongeveer gehalveerd!

Jacques van Bergen

Melkveehouder, Ottersum

Vroeger gebruikte ik zaagsel met gemalen tarwe. Nu strooi ik alleen nog kalk. Dat zorgt voor schone, droge boxen. Het celgetal zit onder de 150 en de kosten zijn een stuk minder. Ik strooi met de Dekamix schep en ben in 10 minuten klaar met 128 boxen. Ik gebruik Dekamix ook in de kalverboxen.

Ik ben zeer tevreden over het resultaat.

Louis Ebbers

Melkveehouder, Ottersum

Hieronder enkele tips uit de praktijk.

De big bag kan bijvoorbeeld opgehangen worden, in een kunststof bak gelost worden, of er kan gebruik worden gemaakt van de handige slurf.